You are currently viewing Αυτά που οι διαρρήκτες δεν θέλουν να ξέρετε
Αυτά που οι διαρρήκτες δεν θέλουν να ξέρετε

Οι συμβουλές  που θα σας προτείνουμε αφορούν τους διαρρήκτες. Οι διαρρήκτες σε αντίθεση με τους ληστές δεν επιθυμούν να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο σπίτι. Η παρουσία ή “εντύπωση” πως είσαστε μέσα στο σπίτι θα τους αποτρέψει από το εγχείρημα .

Οι περισσότερες διαρρήξεις διαπράττονται από διαρρήκτες που σχεδιάζουν κλοπές με βάση το πότε είναι λιγότερο πιθανό να συλληφθούν. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές περπατούν στη γειτονιά, σημειώνοντας σπίτια με σκύλους, σπίτια με συστήματα ασφαλείας και με σπίτια που δεν κατοικούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο διαρρήκτης αναπαύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας

Οι διαρρήκτες δεν θέλουν να συναντήσουν ανθρώπους. Κάτι τέτοιο καθιστά τη δουλειά τους πολύ πιο δύσκολη, γι’ αυτό και τις περισσότερες από τις μισές διαρρήξεις στο σπίτι συμβαίνουν  κατά τη διάρκεια της ημέρας , όταν οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται και τα παιδιά είναι στο σχολείο.

Οι κλέφτες συχνά «αναζητούν ενδείξεις ότι κανείς δεν είναι εκεί», λέει ο Trooper Pascal DiJoseph από την Αστυνομία της Πενσυλβανίας. «Τους αρέσει ο εύκολος τρόπος. Δεν θέλουν να κάνουν θόρυβο. Δεν θέλουν να πιαστούν.

Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε σπίτι όλη την ώρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε έναν υποψήφιο διαρρήκτη πως είμαστε μέσα σε αυτό.

Όταν έχει καλό καιρό, υπάρχει περισσότερη δραστηριότητα των διαρρηκτών

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, αυξάνονται και  τα ποσοστά διάρρηξης. Αυτό σύμφωνα με μια ερευνητική έκθεση του 2014 που δημοσιεύθηκε από το  Bureau of Justice Statistics , η οποία διαπίστωσε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας των διαρρήξεων σε μία θερμή ημέρα, σε μια περίοδο 17 ετών. Ο συνδυασμός περισσότερων ημερών και ευχάριστου καιρού σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα ξοδέψουν περισσότερο χρόνο μακριά από το σπίτι, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τον διαρρήκτη.

Η καλύτερη άμυνα μπορεί να είναι να φαίνεται σαν κάποιος να είναι σπίτι, ακόμα κι αν δεν είστε. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πέντε εύκολες συμβουλές για να ξεγελάσετε τους επίδοξους διαρρήκτες παρακάτω.

Το κλείδωμα των θυρών και των παραθύρων σας μπορεί να σταματήσει το 1/3 των διαρρήξεων

Πολλές διαρρήξεις στο σπίτι είναι εγκλήματα ευκαιρίας. «Θα δοκιμάσουν την μπροστινή πόρτα, την πλαϊνή πόρτα, την πίσω πόρτα» μέχρι να βρουν την εύκολη πρόσβαση. Άλλα κοινά σημεία εισόδου περιλαμβάνουν, το γκαράζ ενός σπιτιού ή τα παράθυρα του πρώτου ορόφου.

«Οι άνθρωποι συχνά δεν κάνουν διπλό έλεγχο για να βεβαιωθούν ότι τα παράθυρα και οι πόρτες τους είναι κλειδωμένες». Αυτό είναι το είδος του εφησυχασμού που βασίζονται οι κλέφτες. Στην πραγματικότητα, περίπου ένας στους τρεις διαρρήκτες  μπαίνει στο σπίτι όταν είναι ανακαλύψει ένα ξεκλείδωτο άνοιγμα του σπιτιού μας.

Πόρτες και Κλειδαριές

Οι  περισσότερες διαρρήξεις περιλαμβάνουν κάποιο είδος βίαιης εισόδου. Πολλές κλειδαριές – ειδικά αυτές που τοποθετούνται σε δευτερεύουσες πόρτες, όπως αυτές στην πίσω πόρτα, βεράντας και πόρτες γκαράζ – δεν είναι αρκετά ισχυρές για να κρατήσουν τους κακοποιούς. Για καλύτερη προστασία, όλες οι εξωτερικές πόρτες πρέπει να είναι συμπαγείς.

Ακόμα και οι πιο αποτελεσματικές κλειδαριές deadbolt αν θα εγκατασταθούν με μια πλάκα απλή ή δεν υπάρχει αντίκρισμα στο κάσωμα είναι πλεονασμός αφού με μία κλωτσιά στην πόρτα από τον διαρρήκτη θα την ανοίξει σε δευτερόλεπτα. Για πρόσθετη ανθεκτικότητα, εγκαταστήστε την πλάκα χρησιμοποιώντας βίδες τριών ιντσών, αντί της τυπικής μίας ίντσας. 

Εάν μετακομίσατε πρόσφατα, φροντίστε να  αλλάξετε όλες τις κλειδαριές  και να αλλάξετε κωδικούς αν υπάρχουν πόρτες που ανοίγουν έτσι. Αν δεν αλλάξετε τις κλειδαριές, δεν ξέρετε ποιος έχει πρόσβαση στο σπίτι σας.

Μην κρύβεις εφεδρικό κλειδί έξω από το σπίτι. Αν προσπαθήσεις να σκεφτείς ένα καλό σημείο για να το κρύψεις , ένας κλέφτης μπορεί να  σκεφτεί και αυτός το ίδιο. Καλύτερα να αφήσεις  ένα αντικλείδι σε έναν αξιόπιστο γείτονα.

Συρόμενες γυάλινες πόρτες

Οι μεγάλες, συρόμενες γυάλινες πόρτες μπορεί εύκολα να θρυμματιστούν, είναι ευάλωτες σε βίαιες επιθέσεις. Είναι επίσης «γνωστές για το κακό  κλείδωμα που έχουν». «Για να υπάρξει κάποια παραπάνω ασφάλεια, πάρτε κάτι σαν ένα σκουπόξυλο (ή ένα πείρο) και κρατήστε το στο κάτω μέρος της πόρτας, ώστε κανείς να μην μπορεί να την ανοίξει.»

Η εγκατάσταση ενός ανιχνευτή σπασίματος γυαλιού μπορεί επίσης να είναι μία καλή λύση ασφάλειας. Άλλες επιλογές ασφάλειας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση προστατευτικής μεμβράνης ή κλειδαριά πόρτας βαρέως τύπου.

Παράθυρα

Όλοι θέλουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα μας για να αφήσουμε λίγο καθαρό αέρα να αερίσει το σπίτι μας, ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός. Όσον αφορά την ασφάλεια, ωστόσο, το παράθυρο καταστρέφεται εύκολα, καθιστώντας το τον πιο “αδύναμο κρίκο” για την είσοδο στο σπίτι. Επίσης, συχνά  αφήνονται ξεκλείδωτα ή εξοπλισμένα με απλά μάνταλα, καθιστώντας ευκολότερο το άνοιγμα τους. Γι’ αυτό οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για τη διατήρηση της ασφάλειας των παραθύρων περιλαμβάνουν:

 • Ένας εγκατεστημένος δευτερεύων μηχανισμός κλειδώματος. Ένα “κλείδωμα τροχιάς” μπορεί να εγκατασταθεί σε παράθυρα από σίδερο ή αλουμίνιο για να σταματήσει η ελεύθερη κίνηση του πλαισίου πάνω ή κάτω. Τα ξύλινα παράθυρα μπορούν να ασφαλιστούν τοποθετώντας ένα πείρο ή σύρτη στο παράθυρο και το κάσωμα.
 • Κλείστε τα παράθυρα όταν δεν είστε σπίτι. Λίγα λεπτά χρειάζεται ένας διαρρήκτης  για να μπει από ένα ξεκλείδωτο παράθυρο στο σπίτι. Το κλείσιμο και η ασφάλιση των παραθύρων, ακόμη και για μία απουσία λίγων λεπτών, μπορεί να είναι η καθυστέρηση που απαιτείται για ματαιωθεί η διάρρηξη.
 • Επιλέξτε προσεκτικά ποια παράθυρα θα ανοίξετε, όταν τα ανοίγετε. Όταν κοιμάστε, κρατήστε ανοιχτά μόνο τα δυσπρόσιτα παράθυρα – όπως αυτά του δεύτερου ορόφου, μακριά από οποιαδήποτε επίπεδη στέγη. Είναι επίσης καλύτερο να ανοίξετε τα παράθυρα που είναι ορατά από το δρόμο. Ένας κλέφτης θα το σκεφτεί να περάσει από ένα παράθυρο που είναι εύκολα ορατό.
 • Μην ανοίγετε τα παράθυρα πολύ. Ακόμα καλύτερα, διατηρήστε τα παράθυρα ανοιχτά με περιθώριο μικρότερο από δέκα εκατοστά. Γιατί; Αυτή είναι η περιφέρεια του κεφαλιού ενός παιδιού, που σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα ένας διαρρήκτης να χωρέσει το κεφάλι του μέσω ενός ανοίγματος αυτού του μεγέθους.
Οι κλέφτες κάνουν έρευνα… αλλά μπορείτε να τους ξεγελάσετε

Μερικές φορές οι κλέφτες επενδύουν αρκετό χρόνο και προσπάθεια για να βρουν το τέλειο θύμα. Μην τους βοηθήσετε στην έρευνά τους.

Τι κάνετε με τη συσκευασία από ακριβές αγορές;

 • Μην  αφήνετε τα κουτιά συσκευασίας από την ακριβή καινούργια τηλεόραση ή κονσόλες παιχνιδιών έξω από τους κάδους απορριμμάτων. «Διαφημίζεις ότι είσαι ένα καλό πιθανό θύμα.»
 • Τεμαχίστε τα κουτιά συσκευασίας και πετάξετε τα μακριά από το σπίτι σας.

Αφήνετε τις πόρτες γκαράζ ανοιχτές όταν βρίσκεστε στο σπίτι;

 • Μην κρατάτε ανοικτές τις πόρτες του γκαράζ, ακόμη και όταν είστε στο σπίτι. Μια ανοιχτή πόρτα, δίνει την δυνατότητα στους κλέφτες να ρίξουν μια ματιά στα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να μπουκάρουν σπίτι σας. Παρουσιάζει επίσης τα ακριβά  εργαλεία  σας, όπως εργαλειοθήκη, ένα χλοοκοπτικό μεγάλης αξίας ή ένα πριόνι. Εάν έχετε μετατρέψει το γκαράζ σας σε ένα εκθεσιακό χώρο εργαλείων, να είστε επιφυλακτικοί. 
 • Να  κρατήσετε την πόρτα του γκαράζ κλειστή, για να κρατήσετε τους επίδοξους κλέφτες μακριά.

Κρατάτε κλειδωμένες τις πόρτες του αυτοκινήτου σας όταν βρίσκεστε στο σπίτι;

 • Μην  αφήνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας ξεκλείδωτες, ειδικά αν παρκάρετε στο δρόμο ή σε ένα κλειστό γκαράζ. Τυχόν αντικείμενα που αφήνονται στο αυτοκίνητο διατρέχουν κίνδυνο, αλλά υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να λάβουν υπόψη τους. «Οι κλέφτες μπορεί να κλέψουν το μπουτόν της πόρτας του γκαράζ ή και τα δεύτερα κλειδιά σας και να σας κάνουν επίσκεψη την νύχτα».
 • Να  κρατήσετε την πόρτα του αυτοκινήτου κλειδωμένη.

Τι δημοσιεύετε στα κοινωνικά μέσα;

 • Μην  δημοσιεύετε δημοσίως φωτογραφίες στους ιστότοπους κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Μόλις τα ανεβάσετε στο διαδίκτυο, όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες σας ή στο παιδί σας, όλοι θα μπορούν δουν τα ακριβά ηλεκτρονικά σας αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας ή τον ακριβό πίνακα που βγάλατε σέλφι και να βοηθήσουν τους κλέφτες να χαρτογραφήσουν τη διάταξη του σπιτιού σας. Μην αποκαλύπτετε της επικείμενες διακοπές που θα πάτε, πολύ απλά καλωσορίζουν τους διαρρήκτες στο άδειο σπίτι σας.
 • Τα προφίλ σας  πρέπει να είναι ιδιωτικά. Ελέγξτε προσεκτικά τους φίλους και τις επαφές σας,
 •  φροντίζοντας να είστε συνδεδεμένοι μόνο με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε στην πραγματική ζωή. Περιμένετε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες διακοπών μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Είσαι σπίτι;

 • Μην  κάνετε προφανές ότι δεν είστε σπίτι. Οι υποψήφιοι κλέφτες αναζητούν πληροφορίες για τον εντοπισμό της ρουτίνας ενός ιδιοκτήτη σπιτιού, ιδιαίτερα εκείνου που δεν είναι συχνά σπίτι.
 • Αφήνετε λίγα φώτα αναμμένα ή με την βοήθεια ενός χρονοδιακόπτη φροντίστε να ανάβουν φώτα σε ακαθόριστες χρονικές περιόδους. Αφήστε μερικές σκιές παραθύρων (Μόνος στο σπίτι η ταινία), έτσι να φαίνεται ότι κάποιος είναι σπίτι. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές ή κάπου μακριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να νοικιάσετε το σπίτι σας ή να ζητήσετε από έναν γείτονα να κάνει check-in στο σπίτι μία ή δύο φορές την ημέρα. Μια μικρή τακτική κίνηση μπορεί να είναι αρκετή για να αποτρέψει έναν πιθανό διαρρήκτη.
Ένας καλός γείτονας μπορεί να μειώσει τις διαρρήξεις

Το να γνωρίσετε τους γείτονές σας και να βοηθάτε σε θέματα ασφάλειας ο ένας τον άλλον, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψετε τους επίδοξους διαρρήκτες.

 • Δημιουργήστε ένα ρολόι γειτονιάς . Οι εγκληματίες δεν θέλουν να γίνουν αντιληπτοί από αδιάκριτους γείτονες. Μια περιοχή με μεγάλη κίνηση, όπου οι άνθρωποι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και προσέχουν άγνωστη δραστηριότητα, θα είναι πολύ λιγότερο ελκυστική για τους κλέφτες.
 • Παρακολουθήστε το σπίτι του γείτονά σας. Δημιουργήστε ένα δίκτυο γειτόνων που θα παρακολουθούν τα σπίτια του άλλου ενώ βρίσκονται μακριά. Πάρτε το  ταχυδρομείο, ποτίστε το γκαζόν, πετάξτε τα σκουπίδια και τους κάδους ανακύκλωσης. Παρκάρετε στο δρόμο του γείτονα, ώστε να φαίνεται σαν κάποιος να είναι σπίτι. Κάθε πράξη που μιμείται την καθημερινή δραστηριότητα θα δώσει στους κλέφτες μια ένδειξη ότι κάποιος είναι στο σπίτι.
 • Μοιραστείτε βασικές πληροφορίες ασφαλείας. Μοιραστείτε επαφές έκτακτης ανάγκης, ένα εφεδρικό κλειδί και τυχόν κωδικούς ασφαλείας με έναν αξιόπιστο γείτονα. Συμφωνείτε να ακούτε ο ένας του άλλου τις σειρήνες ασφαλείας ή περίεργους θορύβους, ειδικά όταν γνωρίζετε ότι ο γείτονας δεν θα είναι σπίτι.
Ξέρουν ήδη πού κρατάτε τα πολύτιμά σας…

Ακόμα κι αν δεν δημοσιεύετε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο, ένας έμπειρος κλέφτης πιθανώς ήδη γνωρίζει πού να πάει. «Πολλοί άνθρωποι κρατούν τα τιμαλφή τους σε μία μπιζουτιέρα στην κρεβατοκάμαρα, και αυτός είναι ένας εύκολος στόχος».

Επενδύστε σε ένα χρηματοκιβώτιο (αν και καλύτερα τα πολύτιμα μας αντικείμενα πρέπει να είναι στην τράπεζα) που να είναι πολύ βαρύ για μεταφορά και  επαγγελματικά τοποθετημένο σε πάτωμα ώστε να μην  μπορεί να αφαιρεθεί από το σπίτι.

Είναι επίσης καλή ιδέα να σημειώσετε τα πιο σημαντικά αγαθά σας. Φωτογραφίστε τα, σημειώστε τα μοντέλα και τους σειριακούς αριθμούς στα ηλεκτρονικά άλλα και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Σκεφτείτε να χαράξετε έναν αριθμό ταυτότητας και το όνομα σας σας σε πολύτιμα αγαθά σας. Μερικές φορές τα κλεμμένα αντικείμενα ανακτώνται αργότερα. Όσο περισσότερες πληροφορίες αναγνώρισης έχετε σχετικά με ένα αγαθό, τόσο πιθανότερο είναι να επιστραφεί σε εσάς.

Καλύπτει η ασφαλιστική σας τα κλεμμένα τιμαλφή σας; Η πολιτική των ασφαλιστικών  καλύπτει έως και ορισμένα όρια. Ωστόσο, προσθέτοντας την κάλυψη πολύτιμων αντικειμένων, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι επιπρόσθετη προστασία θα παρέχει έναν απλό και φθηνό τρόπο για την προστασία των αντικειμένων υψηλής αξίας.

Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή του σπιτιού σας για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται συγκεκριμένα αντικείμενα.

 Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας έναν πιο δύσκολο στόχο

Όσο πιο δύσκολο είναι να εισέλθει ένας κλέφτης στο σπίτι σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πάει κάπου αλλού. Ακολουθούν ορισμένοι αποτελεσματικοί αποτρεπτικοί παράγοντες:

Ασφάλεια στο σπίτι

 • Τοποθετήστε μια ορατή κάμερα. Πολλές κάμερες ασφαλείας στο σπίτι μπορούν να ρυθμιστούν να στέλνουν ειδοποίηση στο smartphone σας εάν κάποιος εισέλθει στην ιδιοκτησία σας. «Μια γρήγορη ματιά μπορεί να σας πει εάν είναι ο κηπουρός, ο εξολοθρευτής ή κάποιος άλλος». Ακόμη και μια ψεύτικη κάμερα μπορεί να κάνει θαύματα. «Οι κλέφτες είναι πιο πιθανό να διαλέξουν ένα μέρος που δεν θα έχει ασφάλεια».
 • Επενδύστε σε ένα σύστημα ασφάλειας στο σπίτι. Όπως και με μια κάμερα, μόνο το βλέμμα ενός αυτοκόλλητου συστήματος συναγερμού μπορεί να είναι αρκετό για να αποτρέψει έναν επίδοξο κλέφτη. «Στους διαρρήκτες δεν τους αρέσει το αυτοκόλλητο του συναγερμού, η δημοσίευσή της “φάτσας τους” κάνει πραγματικά τη διαφορά».
 • Μην μπλοφάρετε. Μην αγοράζετε μόνο ένα αυτοκόλλητο ή ένα αυτοκόλλητο ασφαλείας για να το αναρτήσετε μπροστά από το σπίτι σας. Εάν ένας διαρρήκτης θα σπάσει κάτι, αν  δεν προκαλεί συναγερμό, θα ξέρει πολύ γρήγορα ότι το αυτοκόλλητο είναι ψεύτικο – και ότι το σπίτι σας είναι χωρίς φύλαξη.
 • Ρυθμίστε τη σειρήνα για μικρό διάστημα. Ακόμα και με ένα συναγερμό, όταν ο διαρρήκτης είναι μέσα, ο χρόνος είναι ουσιαστικός «Μερικές φορές βγαίνουν πριν η σειρήνα σβήσει, μερικές φορές μέσα σε ένα ή δύο λεπτά». «Ακούγεται λίγος χρόνος, αλλά δοκιμάστε το. Ρυθμίστε ένα ρολόι και δείτε αν μπορείτε να περάσετε από κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας σε λιγότερο από ένα λεπτό”. Προτείνεται να ρυθμίσετε την καθυστέρηση της σειρήνας σας για μόλις 10-15 δευτερόλεπτα.
 • Εγκαταστήστε φώτα ανίχνευσης κίνησης. Οι εισβολείς τη νύχτα μπορούν να αποτραπούν αν τους “ρίξετε” δυνατό φως.

Άλλοι αποτρεπτικοί παράγοντες

 • Κλαδέψτε τους φράκτες σας. «Οι ψηλοί θάμνοι παρέχουν κάλυψη για έναν κλέφτη». Κρατήστε τους κομμένους κάτω από το παράθυρό σας, ώστε να μην μπορεί να κρυφτεί ένας διαρρήκτης προσπαθώντας να μπουκάρει.
 • Αναρτήστε “Προσοχή  σκύλος” , ακόμα κι αν δεν έχετε σκύλο. Μερικοί διαρρήκτες αποτρέπονται ιδιαίτερα από μεγαλύτερες φυλές σκύλων. Καλύτερα ακόμα, υιοθετήστε έναν πραγματικό σκύλο.
 • Αφήστε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο να παίζει, το οποίο μπορεί να αποτρέψει κάποιους διαρρήκτες οδηγώντας τους να υποθέσουν ότι κάποιος είναι σπίτι.

Τι να κάνετε αν δείτε κάποιον ύποπτο

Δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Μπορεί να  δημιουργηθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης  σε περίπτωση που συναντήσετε έναν υποψήφιο εισβολέα στο σπίτι.

 • Εάν δείτε ένα ύποπτο όχημα στη γειτονιά, γράψτε τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας ή τραβήξτε μια φωτογραφία. Μπορεί να αποδειχθεί απλά ένας περαστικός από το δρόμο, αλλά δεν θα βλάψει να έχετε τις πληροφορίες εάν αποδειχθεί ότι είναι διαρρήκτης.
 • Εάν ένας ξένος χτυπά την πόρτα σας, δηλώστε την παρουσία σας. Οι κλέφτες προτιμούν συχνά ένα άδειο σπίτι.
 • Εάν επιλέξετε να απαντήσετε στην πόρτα, κάντε το ενώ βρίσκεστε στο τηλέφωνο με έναν φίλο (ή προσποιηθείτε ότι είστε στο τηλέφωνο). Αυτό θα κάνει τον  διαρρήκτη να πιστέψει ότι κάποιος άλλος θα γνωρίζει εάν συμβεί διάρρηξη.
 • Εάν είστε βέβαιοι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια κλοπή, καλέστε την αστυνομία και φωνάξτε : “Μόλις κάλεσα την αστυνομία!” Με αυτόν τον τρόπο ενημερώνεται τον διαρρήκτη ότι γνωρίζετε την παρουσία του και ότι η βοήθεια βρίσκεται στο δρόμο.
 • Εάν επιστρέψετε σε ένα σπίτι που έχει υποστεί διάρρηξη, καλέστε αμέσως την αστυνομία. Μην αγγίζετε τίποτα που μπορεί να έχει αγγίξει ο εγκληματίας. Περιμένετε έξω για να φτάσει η αστυνομία. Είναι πιθανό ένας διαρρήκτης να εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο σπίτι.

Ακόμα κι αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, δεν είναι εγγυημένο ότι θα διατηρήσει το σπίτι σας ασφαλές από διαρρήκτες. Ωστόσο, όσο πιο δύσκολο είναι για τον διαρρήκτη τόσο πιο πιθανό είναι να επιλέξει άλλο  σπίτι.

Αυξήστε τις γνώσεις σας. Μείνετε ενημερωμένοι με συμβουλές πρόληψης και ασφάλειας για τον εαυτό σας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα και την περιουσία σας. 

  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας:

  .

  Τανταλίδης Μ.