Επίθεση από ληστή μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας δέχτηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα, με τον δράστη να τη χτυπά και να τη ρίχνει κάτω για να της κλέψει την τσάντα μπροστά στα μάτια του γιου της που είναι ΑΜΕΑ.

Αυτή είναι η είδηση, το γεγονός, που έγινε 3/4/21 στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Γιαννιτσών της Θεσσαλονίκης.

 

Πέρα από την είδηση πρέπει να κάνουμε μία ανατομία της ληστείας, ώστε να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Τα θύματα (συχνά είναι ευπαθείς ομάδες ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κλπ) επιστρέφουν στην πολυκατοικία που διαμένουν για να μπουν μέσα, με τους κακοποιούς να καραδοκούν.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο η κυρία είναι απασχολημένη για να ανοίξει την πόρτα της εισόδου χωρίς να δίνει καμία σημασία τι διαδραματίζεται στο δρόμο, μπροστά από την είσοδο.

Ποτέ μα ποτέ, δεν ανοίγουμε την πόρτα της πολυκατοικίας ή του διαμερίσματος μας αν δεν ελέγξουμε ποιος μας παρακολουθεί.

Η τακτική του δράστη είναι να μπει μαζί μας σε κλειστό χώρο για να ασκήσει βία. Ακόμα η εγκληματικότητα στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο σημείο εκείνο “που να γίνεται κάτι στον δρόμο, χωρίς οι περαστικοί να αντιδράσουν (κοντά είμαστε)” άρα ο δράστης θέλει κλειστό μέρος (απομονωμένο χώρο) για να δράσει. Δεν του τον προσφέρουμε ανοίγοντας την πόρτα λοιπόν.

Η συνέχεια είναι η αναμενόμενη. Ο δράστης από την στιγμή που μπήκε σε κλειστό χώρο άσκησε βία μέχρι να αποσπάσει αυτό που ήθελε δηλαδή την τσάντα της.

Στο βίντεο είδαμε το θύμα να πέφτει κάτω με πολλές πιθανότητες να τραυματιστεί στο κεφάλι. Αυτό είναι μία παράπλευρη εξέλιξη της ληστείας που θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο του θύματος, χωρίς όμως να είναι ο βασικός στόχος του ληστή.