Σημάδια πως το σπίτι σας παρακολουθείται από κλέφτες

Εξαφανίστηκε ο σκύλος σας

Ένας σκύλος – φύλακας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τους κλέφτες, οπότε σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προσπαθήσουν να τον βγάλουν από τη μέση. Φυσικά ένας χαμένος σκύλος δε είναι απόδειξη, αλλά είναι μία ένδειξη.

Προβλήματα με εξωτερικά φώτα του σπιτιού σας

Αυτό ισχύει κυρίως για σπίτια με αυλή. Αν αντιμετωπίσετε ξαφνικά κάποιο πρόβλημα με τα φώτα της αυλής σας, ελέγξτε τα αμέσως. Σε περίπτωση που τα δείτε βανδαλισμένα και όχι καμένα, σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να μπει σπίτι σας.

Κλήσεις από άγνωστο αριθμό

Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαρρήκτες κάνουν κλήσεις από άγνωστο αριθμό με σκοπό να ελέγξουν εάν κάποιος βρίσκεται σπίτι. Εάν απαντήσει κάποιο μικρό παιδί, προσπαθούν να του αλιεύσουν πληροφορίες. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να μιλάνε με αγνώστους και μην αγνοείτε συνεχόμενες κλήσεις από αριθμούς που δεν ξέρετε.

Σπασμένο παράθυρο

Πολλοί διαρρήκτες μπορεί να ρίξουν μια πέτρα σε κάποιο τζάμι του σπιτιού προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχει συναγερμός ή αν είναι μέσα ο ιδιοκτήτης. Αν είστε σπίτι και σπάσει κάποιο τζάμι, καλέστε αμέσως την αστυνομία.

Κάποιος ασχολείται με τα σκουπίδια σας 

Πολλές φορές πετάμε έγγραφα (αλληλογραφία, λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ), τα οποία μπορεί να έχουν σημαντικές προσωπικές πληροφορίες. Καλό είναι να καταστρέφονται όλα τα έγγραφα πριν τα πετάξετε.