Ποιος είναι ο αντίκτυπος του φωτισμού στην απόδοση του βίντεο στο καταγραφικό μας;

Εκτός από την ανάλυση που μας δίνει η κάμερας παρακολούθησης (ακριβότερα μοντέλα, καλύτερη ανάλυση) που έχουμε τοποθετήσει, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψιν πριν τοποθετήσουμε κάμερες για να παρακολουθούμε την περιουσία μας είναι ο εξωτερικός φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο. Οι σκοτεινές εικόνες βίντεο (του καταγραφικού μας) περιέχουν ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο που παρακολουθείται .

Η απουσία φωτός μπορεί να δυσκολεύει να δούμε ένα πρόσωπο, ή να διακρίνουμε το χρώμα των ρούχων ή ενός αυτοκινήτου.

Η προσθήκη φωτός (η εγκατάσταση εξωτερικού υπερύθρου ή λευκού φωτισμού), στον περιβάλλοντα χώρο είναι μια λύση , αλλά υπάρχουν επίσης νέες τεχνολογίες που δίνουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες βιντεοκάμερες να βλέπουν καλύτερα σε κάθε φως.

Η ικανότητα να βλέπουμε λεπτομέρειες και χρώμα στο σκοτάδι είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας κάμερας ασφαλείας και υπάρχουν πολλοί τεχνικοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτήν την ικανότητα, όπως η ευαισθησία του αισθητήρα εικόνας, η ταχύτητα του φακού και η εφαρμοσμένη εικόνα επεξεργασία.

Καλό είναι πριν αγοράσουμε μία κάμερα να λάβουμε και αυτόν τον παράγοντα υπόψιν.

Παράδειγμα : Διαδικτυακές κάμερες με άψογη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

 

Η δικτυακή κάμερα υψηλής ευαισθησίας VB-M50B Canon με ανάλυση 1,3MP, παρέχει εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Το μεγάλο διάφραγμα, το οποίο επιτρέπει τη διέλευση αυξημένης ποσότητας φωτός στην κάμερα, εξασφαλίζει φωτεινές εικόνες, ακόμη και σε υψηλό επίπεδο μεγέθυνσης.

Χάρη σε έναν υψηλής ευαισθησίας αισθητήρα, αλλά και υψηλής απόδοσης επεξεργαστή εικόνας, η VB-M50B είναι σε θέση να παρέχει εικόνες από το πρόσωπο ενός ατόμου με αναγνωρίσιμα χρώματα από απόσταση 90 μέτρων, σε επίπεδα περιβάλλοντος φωτισμού ισοδύναμα με το φως της Σελήνης (0,08 lux).

Η VB-M50B παρέχει επίσης, το νέο σύστημα Clear IR Mode της Canon.

 

Τανταλίδης Μ.