Μπουλόνια (προστατευτικού) μεντεσέ

Οι πόρτες που ανοίγουν προς τα μέσα διατρέχουν (σχεδόν όλες) τον κίνδυνο προσβολής, επιτρέποντας στους διαρρήκτες να σηκώσουν απλώς την πόρτα από τους μεντεσέδες.

Τέτοια μπουλόνια μεντεσέ είναι απαραίτητα σε οποιεσδήποτε εξωτερική θύρα, καθώς θα ασφαλίζουν την πόρτα, ακόμη και αν οι μεντεσέδες κοπούν. Μετά την εγκατάσταση (2-3) σε κάθε πόρτα, η πόρτα σας θα γίνει ανθεκτικότερη σε περίπτωση βίαιου ανοίγματος (λοστός – κλωτσιά).

Ο τρόπος εγκατάστασης είναι πολύ απλός…

Υλικά :

  1. Αγοράστε τους πύρους “Gevy Πύροι Ασφάλειας”  με κόστος 2,4 ανά τεμάχιο.
  2. Προμηθευτείτε ένα τρυπάνι για ξύλο (φτερό)  νούμερο 16.
  3. Μία κόλλα για ξύλο.

Οι πίροι αποτελούνται από δύο μέρη. Το ένα μέρος (το αρσενικό) το τοποθετούμε στην πόρτα και το άλλο μέρος (Θηλυκό) το τοποθετούμε στην κάσα της πόρτας.

Τοποθετούμε πρώτα τον θηλυκό πείρο στην κάσα της πόρτας (τρυπάνι + κόλλα) και μέσα  σε αυτόν, βάζουμε το “στέλεχος σημαδέματος” που έρχεται μαζί με τους πίρους – Αλλιώς μπορούμε να σημαδέψουμε μόνοι μας, με τη βοήθεια ενός μέτρου.

Κλείνουμε την πόρτα και με το άνοιγμα της, το “στέλεχος σημαδέματος” έχει κάνει μία μικρή τρύπα στο ξύλο της πόρτας. Σε αυτό το σημείο κάνουμε την τρύπα με το τρυπάνι μας για να τοποθετήσουμε το αρσενικό πίρο (τρυπάνι + κόλλα).

Μπορούμε να τοποθετήσουμε 2 με 3 τέτοιους πίρους λίγο πιο κάτω (3 με 5 εκατοστά) από κάθε μεντεσέ που έχει η πόρτα μας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε σε φωτογραφία: 

Τρυπάνι ξύλου (φτερό).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πίρος ασφαλείας (μπουλόνι).- Gevy Πύροι Ασφάλειας 

 

Τανταλίδης Μ.