Οι κλέφτες έχουν ανακαλύψει έναν νέο τρόπο για να κλέβουν πολύτιμα αντικείμενα από τα αυτοκίνητα, χτυπώντας ανυποψίαστους οδηγούς όταν αυτοί σταματούν σε βενζινάδικα.

Ένα νέο κύμα επιθέσεων στον οδηγούς που ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους σε βενζινάδικα έχει ξεσπάσει, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές.

Οι κλέφτες εντοπίζουν τα πιθανά θύματά τους σε πρατήρια καυσίμων ή σε χώρους στάθμευσης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να αρπάξουν αντικείμενα από το εσωτερικό των οχημάτων.

Στην πραγματικότητα, σε αυτήν την περίπτωση, δεν επικεντρώνονται στον χώρο των επιβατών όπου μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι, αλλά αντίθετα, επικεντρώνονται στον χώρο αποσκευών, ο οποίος συχνά παραμένει ανεπαρκώς προστατευμένος.

Αφού ο οδηγός ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, το διαμέρισμα των αποσκευών μπορεί να ανοίξει εύκολα από οποιοδήποτε συμβάν εκμεταλλεύονται οι κλέφτες, οι οποίοι έχουν ήδη πλησιάσει το σημείο με το δικό τους όχημα.

Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και αφαιρούν βαλίτσες και αντικείμενα, τα οποία μεταφέρουν γρήγορα στο δικό τους αυτοκίνητο.

Έπειτα, οι κλέφτες αποχωρούν άμεσα, έτσι ώστε ακόμη και αν κάποιος αντιληφθεί την κλοπή, δεν έχει την ευκαιρία να αντιδράσει και να τους εμποδίσει.

Υπάρχει ανάλογο βίντεο από τη μέθοδο κλοπής εδώ.

Οι περιοχές που επιλέγουν οι κλέφτες των βενζιναδίκων να επιτεθούν είναι λογικά αυτές που βρίσκονται κοντά σε τουριστικούς προορισμούς, ώστε ο χώρος αποσκευών των αυτοκινήτων να περιέχει αντικείμενα αξίας.

Φυσικά, ο τύπος του αυτοκινήτου παίζει επίσης ρόλο, καθώς τα πιο πολυτελή οχήματα μπορεί να κρύβουν ακόμη πιο πολύτιμα αντικείμενα στο εσωτερικό τους.