Το διαδίκτυο είναι μια επανάσταση στην πληροφορία και την γνώση. Όμως όπως και σε κάθε επανάσταση, έτσι και σε αυτήν υπάρχουν κίνδυνοι να μας οδηγήσει σε δρόμους που δεν θα θέλαμε ποτέ να διαβούμε. Τα “Fake News” είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές του εργαλείου που λέγεται διαδίκτυο.

Για το σκοπό αυτό (καταπολέμηση των Fake News) δημιουργήθηκαν ειδικές ιστοσελίδες για την καταπολέμηση τους, αλλά δυστυχώς παρά την αρχική αισιοδοξία που μας πρόσφεραν, “κατηφόρισαν” και αυτές στο δρόμο της εμπορικής (χρηματοδότες) αλλά και πολιτικής σκοπιμότητας (πολιτικές παρατάξεις).

Εμείς στο safetips.gr θέλουμε να παρέχουμε συμβουλές και ειδήσεις ώστε να βοηθήσουμε κάθε μέλος της κοινωνίας μας (ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, ιδεολογίας, σεξουαλικής προτίμησής κλπ) να μπορεί να γνωρίζει, τι έχει να αντιμετωπίσει στο σπίτι του, στο δρόμο, στην εργασία του. Στην τελική όταν 3 τα ξημερώματα μας ξυπνούν, εμάς και τα παιδιά μας,  3-4 εγκληματίες, για να μας κακοποιήσουν (σκοτώσουν, σιδερώσουν, βιάσουν) το τελευταίο που μας νοιάζει, είναι η εθνική, φυλετική, σεξουαλική ή πολιτική προτίμηση αυτών των ανθρώπων.

Η ασφάλεια ειδικά, στον χώρο της κατοικίας μας, είναι από τα ιερότερα αγαθά που πρέπει να απολαμβάνουμε σαν πολίτες ενός πολιτισμένου κράτους.

Για το λόγο αυτό όταν  “διαβάζουμε” ανακρίβειες σχετικά με θέματα εγκληματικότητας, που έχουν τον μανδύα επιστημονικής (στατιστικής) ανάλυσης (και λόγω σπουδών), έχουμε μία αλλεργία.

Μία διευκρίνιση : Τα “Fake News” δεν έχουν ιδεολογία. Είναι ένα “εμπορικό τέχνασμα” ώστε να τα διαβάζουν κάποιοι αφελείς (της συγκεκριμένης ιδεολογίας)  και να θησαυρίζουν οι διακινητές αυτών των πληροφοριών, φωτογραφιών, διαγραμμάτων κλπ

Για το προκείμενο : Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, ένα διάγραμμα (μας αρέσει να κάνουμε και εμείς διαγράμματα) που με αληθινά στοιχεία προσπαθεί να “πείσει – προσηλυτίσει” το φιλοθεάμων κοινό του συγγραφέα, την άποψη που αυτός έχει!

Έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τα εγκλήματα

Σε λίγες γραμμές θα αποδείξουμε ότι το σχεδιάγραμμα αυτό είναι “Fake News”.

Για αρχή ο τίτλος είναι παραπλανητικός ώστε να αλιεύσει άτομα από την αντίθετη ιδεολογία ώστε να κάνουν “κλικ” και να διαβάσουν το βαθυστόχαστο άρθρο του συγγραφέα. Ενός συγγραφέα, που είτε είναι παντελώς (δεν το νομίζουμε) άσχετος με την απλή αριθμητική είτε  έχει άλλους σκοπούς, που δεν έχουν καμία σχέση με την ειλικρινή ενημέρωση του κοινού, ως όφειλε.

1ο Χωρίζει τους εγκληματίες σε Ημεδαπούς και αλλοδαπούς ώστε να μας αποδείξει πως οι ημεδαποί κάνουν τα περισσότερα εγκλήματα.

ΜΕΓΑ λάθος, αν θέλει να κάνει φυλετικό διαχωρισμό (σε Έλληνες και Ξένους)  γιατί αν δεν το ξέρει, θα ήμασταν στην ευχάριστη θέση να τον ενημερώσουμε, πως η αστυνομία κατατάσσει σε αυτήν την κατηγορία (ημεδαποί) εγκληματίες που έχουν την Ελληνική ταυτότητα. Άρα ένας κακοποιός Αλβανικής καταγωγής , που έχει πάρει Ελληνική ταυτότητα, κατατάσσεται αυτομάτως σε αυτήν την κατηγορία, ενώ ένας άλλος κακοποιός, Αλβανικής καταγωγής, που έχει κρατήσει το διαβατήριο του, θεωρείτε για την αστυνομία Αλλοδαπός. Περιττό να αναφέρω πως σε αυτήν την κατηγορία (Ημεδαποί) είναι και οι Ρομά, άρα μάλλον η αντίθετη ιδεολογία, παίρνει πόντους από αυτόν τον διαχωρισμό.

Προτροπή προς το συντάκτη του  γραφήματος:

Αφού σου αρέσουν οι “φυλετικοί διαχωρισμοί των εγκληματιών“, στο επόμενο γράφημα που θα φτιάξεις,  θα θέλαμε να μας ενημερώσεις. Από το σύνολο τον ημεδαπών εγκληματιών, πόσοι από αυτούς είναι από άλλες εθνικότητες (που πήραν την Ελληνική ιθαγένεια) πόσοι είναι γηγενείς Ρομά και πόσοι άλλοι είναι γηγενείς Έλληνες.

2o Προσθέτει  ανόμοια πράγματα Τουρίστες και μετανάστες για να φτάσει στα 12εκ. 

Αξίωμα μαθηματικών : Δεν προσθέτω ανόμοια πράγματα. 

Στην προσπάθεια του να αυξήσει το μέγεθος των αλλοδαπών (12 εκατομμύρια) ώστε μετά να τα διαιρέσει με τα εγκλήματα και να του βγαίνουν καλύτερα ποσοστά. Προσθέτει για το 2019 Τουρίστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες κλπ Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φτάσει σε ένα μεγάλο σύνολο όπου τα τελικά ποσοστά που θα προκύψουν, να είναι σχεδόν μηδενικά.

Για να βγάλει το συμπέρασμα φυσικά, πως οι αλλοδαποί δεν συμβάλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο Αμερικάνος, ο Γερμανός ή ο Σαουδάραβας κλπ τουρίστας δεν έχει “εγκληματικό προφίλ”, δηλαδή δεν πάει διακοπές στην Μύκονο ή την Κρήτη για να “κλέψει” αλλά να αφήσει τα χρήματα του, συμβάλλοντας στο Ελληνικό ΑΕΠ.

Αυτή η πρακτική δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο (τουρίστας περιπλανώμενος εγκληματίας).  Φυσικά πάντα υπάρχουν εγκληματίες που ταξιδεύουν με σκοπό την τέλεση εγκληματικών πράξεων ,αλλά αυτό το ποσοστό των τουριστών στην τέλεση εγκληματικών ενεργειών είναι μηδενικό!

Αν θέλεις δείγμα σύγκρισης, είναι αυτό : Οι μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας για το 2019 ήταν 123.712 + 600.000 οι μετανάστες στην χώρας μας. Αν κάνεις τον πίνακας σου με αυτό το σύνολό, οι Αλλοδαποί βγαίνουν πρωταθλητές.

Άλλη μία προτροπή:

Από τα 12εκ τουρίστες και μετανάστες που “τσουβαλιάζεις” στο σύνολό για να σου “βγαίνουν” τα ποσοστά. Πόσοι από αυτούς είναι τουρίστες  (διέπραξαν τα εγκλήματα που τους καταλογίζει ο πίνακας) και πόσοι είναι μετανάστες;

Φυσικά μπορεί να έχεις δίκαιο τελικά. Για αυτό και η αστυνομία εξιχνιάζει π.χ. μόνο το 20 % των κλοπών σε οικίες, γιατί οι εγκληματίες είναι τουρίστες και φεύγουν για τις χώρες τους, ώστε να επιστρέψουν το άλλο καλοκαίρι.

3ο Θα θέλαμε να δούμε την “πηγή” του συντάκτη του άρθρου. Μας αναφέρει ότι είναι η Ελληνική αστυνομία. 

Φυσικά δεν ξέρουμε την σχέση που έχει ο συντάκτης του πίνακα, με την Ελληνική αστυνομία, ώστε να έχει εσωτερική ενημέρωση. Εμείς έχουμε πρόσβαση μόνο στα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία της αστυνομίας. Αλλά εκεί δεν γίνεται χρήση του όρου Ημεδαποί και Αλλοδαποί, στον διαχωρισμό των εγκληματιών . Στην μόνη παράβαση (εγκληματική πράξη) που αναφέρεται αυτή η διάκριση, είναι στην “παράνομη μετανάστευση”. Θα χαρούμε τότε να μοιραστείς μαζί μας, τις απόρρητες εκθέσεις που έχουν στην ΓΑΔΑ.

Αλλά  άκρη δεν θα βρεις, γιατί τα στοιχεία αυτά (εθνικότητα εγκληματιών) αφορούν τις εξιχνιάσεις. Αλλά όπως έχουμε αποδείξει μόνο ένα μικρό μέρος συλλαμβάνονται από την αστυνομία.

 

Υ.Γ. Στην τελική όταν 3 τα ξημερώματα μας ξυπνούν, εμάς και τα παιδιά μας,  3-4 εγκληματίες, για να μας κακοποιήσουν (σκοτώσουν, σιδερώσουν, βιάσουν) το τελευταίο που μας νοιάζει, είναι η εθνική, φυλετική, σεξουαλική ή πολιτική προτίμηση αυτών των ανθρώπων.

Διαβάστε αυτό :  Εγκληματικότητα και ανεργία

Ένα άρθρο από την ΕΡΤ