You are currently viewing Επιστημονική απερισκεψία από την ΕΡΤ! Χαμηλότερη η εγκληματικότητα των αλλοδαπών!

Πολλές φορές για να υποστηρίξουμε την άποψη μας (χρησιμοποιούμε στατιστικά δεδομένα με εκπτώσεις στην επιστημονική δεοντολογία). Είναι κάτι που οι Έλληνες πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι το κάνουν καθημερινά. Μιλάνε όλοι με στοιχεία, με τα ίδια στοιχεία, που όμως οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα (σε αυτά που τους βολεύουν, φυσικά).

Ένα παράδειγμα το Άρθρο της ΕΡΤ της κυρίας : Δάφνη Σκαλιώνη. Η δημοσιογράφος έχει μεγάλη ανάγκη (τους λόγους δεν τους γνωρίζουμε) να αποδείξει με στοιχεία, την άποψη της ότι η εγκληματικότητα των αλλοδαπών είναι μικρή!

Αν και δεν νομίζουμε πως η δημοσιογράφος αγνοεί τους βασικούς κανόνες στατιστικών πινάκων, αναφέρουμε παρόλα αυτά, πως ποτέ, μα ποτέ, δεν δημιουργούμε πίνακες χωρίς σε αυτούς, να μπορούν να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη που παρουσιάζονται .

π.χ.

Αν σε μία χώρα 10.οοο.οοο κατοίκων υπάρχουν 1.000 ληστές, είναι λιγότεροι συγκριτικά από μία άλλη χώρα που έχει 100 κατοίκους με  100 ληστές. Στην πρώτη χώρα το ποσοστό εγκληματιών είναι 10.000.000 / 1.000 = 0,01% ενώ στην δεύτερη χώρα το ποσοστό εγκληματιών είναι 100%

Φυσικά η δημοσιογράφος στο άρθρο της μας παρουσιάζει πως  1.000 ληστές είναι περισσότεροι από τους 100. Αλλά σε ποια χώρα θα θέλατε ή καλύτερα θα ήταν ασφαλέστερη για να μεγαλώσετε τα παιδιά σας;

Λοιπόν ο πίνακας συμπληρώνεται (ολόκληρος και επιστημονικά τεκμηριωμένος) ως εξής:

Δεν καταλαβαίνουμε την τοποθέτηση: Δεν μας φτάνουν τα 93.931 εγκλήματα κάθε χρόνο και  πρέπει να εισάγουμε άλλα 30.978.

Αλλά του γέροντα, απόμαχο της ζωής, ποιος είναι αυτός που του υποβαθμίζει την ζωή;

Αιτιολογείστε στις κυρίες που κάθε χρόνο αντί για  93.931 εγκληματικές πράξεις, πρέπει να βιώσουν άλλες 30.978 παραπάνω!

Αναλυτικά τα στοιχεία :

Υ.Γ. Στην τελική όταν 3 τα ξημερώματα μας ξυπνούν, εμάς και τα παιδιά μας,  3-4 εγκληματίες, για να μας κακοποιήσουν (σκοτώσουν, σιδερώσουν, βιάσουν) το τελευταίο που μας νοιάζει, είναι η εθνική, φυλετική, σεξουαλική ή πολιτική προτίμηση αυτών των ανθρώπων. Αλλά όταν είναι να γράψουμε κάτι, να το υποστηρίζουμε με αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας.

Τα έχουμε γράψει και εδώ…