Επεισοδιακή σύλληψη των «κλεφτών του χαλκού» στο κτήμα Ξανθόπουλου

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη των «κλεφτών του χαλκού» που είχαν βάλει στο στόχαστρο και το κτήμα του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου, στην Παιανία.

Πριν λίγες μέρες, για άλλη μια φορά, η κλέφτες εμφανίστηκαν  κτήμα για να αφαιρέσει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ και να αφήσει χωρίς ρεύμα την περιοχή.

Εκεί όμως τους περίμεναν άνδρες της Αστυνομίας τους είχαν στήσει ενέδρα.

Οι δράστες μπήκαν στο κτήμα του γνωστού ηθοποιού και οι Αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον έναν. Συνεργός του πλησίασε για να τον απελευθερώσει και στην προσπάθεια του δάγκωσε τον Αστυνομικό και ένας άλλος τον χτύπησε στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το κτήμα του Νίκου Ξανθόπουλου έμπαινε στο στόχαστρο.

«Πάνω από 50 φορές. Όχι από τότε που μπήκε στο κτήμα ο μετασχηματιστής, γιατί πρώτα στην Αττική οδό, στη γέφυρα. Και από εκεί και πέρα καμιά 50αριά φορές. Στο δικό μας κτήμα γύρω στις 9 φορές. Οι κόρες μου κρατάνε λεπτομερή λογαριασμό και ημερομηνίες που κοβόταν και ώρες που κοβόταν. Δηλαδή το κόβανε γύρω στο ξημέρωμα και το ρεύμα ερχόταν το απόγευμα. Κάθε εβδομάδα και δυο φορές. Ας ελπίσουμε ότι θα λήξει αυτό το πράγμα. Να κόβουνε τα συρματοπλέγματα, να μπαίνουνε μέσα. Όλο μπαλώναμε…» ανέφερε η σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή φαίνεται ένα από τα μέλη της συμμορίας να κόβει με ένα μεταλλικό αντικείμενο τον μετασχηματιστή.