You are currently viewing Χειροπέδες σε νεαρό που τρομοκρατούσε περίπτερα και μίνι μάρκετ στη Βορειοανατολική Αττική

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 19χρονο, μέλος εγκληματικής ομάδας, ο οποίος εμπλέκεται σε πολλαπλές ληστείες σε περίπτερα και μίνι μάρκετ σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Εναντίον του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία για:

  • Συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία

  • Κατ’ εξακολούθηση ληστείες με συναυτουργία

  • Ληστρική κλοπή

  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη

  • Παράβαση νόμου για όπλα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 19χρονος εντοπίστηκε στις 7 Αυγούστου στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, έπειτα από ανάλυση πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων.

Η ληστεία που οδήγησε στη σύλληψή του

Λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του, ο 19χρονος και ένας συνεργός του απείλησαν με μαχαίρι υπάλληλο ενός περιπτέρου, κλέψανε χρήματα και κατόπιν έφυγαν.

Η δράση της συμμορίας

Από την έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική ομάδα λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2024, με στόχο την τέλεση ληστειών για παράνομο κέρδος.

  • Τροπολογία δράσης: Τα μέλη της επιτίθονταν κυρίως τις βραδινές ώρες, όταν η κίνηση ήταν ελάχιστη, απειλώντας υπαλλήλους με μαχαίρια και χρησιμοποιώντας βία εάν αντιστεκόντουσαν.

Αποτελέσματα έρευνας – Κατασχεθέντα αντικείμενα

Σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ρούχα που φορούσε κατά τις ληστείες

  • 2 τρίφτες

  • 7 κινητά τηλέφωνα

  • 1 μαχαίρι

Εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 5 ληστείες

Μέχρι στιγμής, η προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ έχει αποκαλύψει 5 περιπτώσεις ληστειών σε:

  • Ηράκλειο

  • Πεύκη

  • Νέα Ιωνία

Η Αστυνομία συνεχίζει την εκδίωξη των υπόλοιπων μελών της συμμορίας.