Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από οικίες που διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 1-10-2020 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, 44χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικίες που διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν και δύο έτερα μέλη της συμμορίας, που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Ο 44χρονος, στο πλαίσιο αναζητήσεων των δραστών που μεσημβρινές ώρες της ιδίας ημέρας, προσέγγισαν ηλικιωμένη και με τη μέθοδο της απασχόλησης, εισήλθαν στην οικία της και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και κάρτα τραπέζης, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και προσήχθη στο Τ.Α. Κηφισιάς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, τουλάχιστον από τις αρχές του Ιουλίου του 2020.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία τους, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε υποομάδες, με το πρόσχημα πώλησης φρούτων, προσέγγιζαν οικίες που διαμένουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Στη συνέχεια ένα εκ των μελών απασχολούσε το θύμα, ενώ οι υπόλοιποι δίχως να γίνονται αντιληπτοί, εισέρχονταν εντός των οικιών και αφού ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, αντικείμενα και κοσμήματα. Έτερο μέλος που ήταν επιφορτισμένο με το ρόλο του οδηγού και του «τσιλιαδόρου», παρέμενε πλησίον του σημείου, εντός του οχήματος σε ετοιμότητα να τους ειδοποιήσει σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον πέντε( 5) περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.