Ανεξάρτητα από το πόσο μακριά θα ταξιδέψετε, πρέπει να είστε σε εγρήγορση όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι. Οι γυναίκες είναι συνήθως στόχοι κλοπών, σεξουαλικής επίθεσης, βιασμού και άλλης εγκληματικής δραστηριότητας. Για να αποτρέψετε οποιαδήποτε επικίνδυνη δραστηριότητα από το να σας συμβεί, ακολουθούν μερικές συμβουλές ασφαλείας που θα σας κρατούν ασφαλείς όταν οδηγείτε μόνες σας.

Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες του αυτοκινήτου σας

Ακόμα και όταν οδηγάτε καλό είναι οι πόρτες τους αυτοκινήτου να είναι κλειδωμένες. Η στάση μερικών δευτερολέπτων σε φανάρια ή διαβάση πεζών είναι αρκετά να γίνει επίθεση με στόχο την τσάντα σας ή εσάς.

Να κοιτάτε πάντα στο πίσω κάθισμα

Είναι μία καλή θέση για κάποιον που θέλει να σας κάνει επίθεση. Αποκτήστε την συνήθεια όταν επιστρέφετε από μία σύντομη στάση σε ένα βενζινάδικο, περίπτερο κλπ να κοιτάτε το πίσω κάθισμα πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας.

Κλήση για βοήθεια μόνο από αστυνομία ή οικογένεια

Αν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης μην δεχθείτε βοήθεια από κάποιον περαστικό. Επικοινωνήστε με το οικογενειακό σας περιβάλλον.

Ποτέ δεν σταματάμε σε κάποιον που μας κάνει σήμα

Πολλές φορές κακοποιοί όταν αντιληφθούν ότι στο αυτοκίνητο είναι μόνη μία γυναίκα κάνουν σήμα (με τα φώτα ή με χειρονομίες) για να σταματήσουμε το αυτοκίνητο στη άκρη λόγω κάποιας βλάβης. Συνεχίζουμε την πορεία μας και σταματάμε σε ένα βενζινάδικο ή χώρο με πολύ κόσμο.

Να είστε προσεκτικοί με το πού παρκάρετε

Δεν παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας σε περίεργα μέρη της πόλης. Σε μέρη με κακό φωτισμό ή απομονωμένα.

Τανταλίδης