Ποιες ώρες και ημέρες γίνονται οι περισσότερες κλοπές οχημάτων

Οι κλοπές οχημάτων αποτελούν συχνό φαινόμενο στη χώρα μας και ένα θέμα που προκαλεί «πονοκέφαλο» σε πολλούς οδηγούς

Η αλήθεια είναι πως μπορεί η χώρα μας να μη βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας αναφορικά με τις χώρες στην Ευρώπη όπου καταγράφονται οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων, αφού αυτήν την ομολογουμένως αρνητική πρωτιά την έχει η Ιταλία, όμως η Ελλάδα δεν απέχει και πολύ.

Για την ακρίβεια, με βάση στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας με τις ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κλοπών οχημάτων, με μέσο όρο τις 255 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους κάθε χρόνο και με 76 κλοπές ημερησίως, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Confused.com.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία βρίσκεται πρώτη στη λίστα με 276 κλοπές ανά 100.000 άτομα κάθε χρόνο, δηλαδή έχοντας μικρή διαφορά από τη χώρα μας.

Όσο για το ποιες άλλες χώρες συναντάμε πριν την Ελλάδα, στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Τσεχία, στην τρίτη η Σουηδία και στην τέταρτη η Γαλλία.

Από τα στοιχεία της έρευνας, λοιπόν, φαίνεται πως χώρες που θεωρούνται γενικά ασφαλείς και δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, δεν έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από τη «μάστιγα» των κλοπών αυτοκινήτων.

Πότε προτιμούν να «χτυπούν», τελικά, οι κλέφτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hellas Direct, οι περισσότερες κλοπές οχημάτων σημειώθηκαν από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης ήταν οι μήνες του 2021 με τα μικρότερα ποσοστά κλοπών αυτοκινήτων.

Όσο για τις μέρες που καταγράφηκαν οι περισσότερες κλοπές οχημάτων, φαίνεται πως οι κλέφτες προτιμούν τις καθημερινές και όχι τόσο τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα, η μέρα με τις λιγότερες κλοπές οχημάτων πέρυσι ήταν η Κυριακή, ενώ ακολούθησε το Σάββατο, με ποσοστά 7,5% και 9,5% αντίστοιχα.

Σίγουρα, επίσης, είναι ενδιαφέρον το ότι ενώ οι περισσότεροι πιστεύουμε πως η πλειονότητα των κλοπών αυτοκινήτων λαμβάνει χώρα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν το αντίθετο. Διότι οι λιγότερες κλοπές οχημάτων πέρυσι σημειώθηκαν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 το πρωί.

Το ποσοστό κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος ήταν μόλις 8,5%, σε αντίθεση με τις άλλες 18 ώρες της ημέρας, όπου έγινε το 91,5% των κλοπών.

Ρυθμιζόμενη αντικλεπτική συσκευή κλείδωμα συμπλέκτη αυτοκινήτου

Πηγή:www.newmoney.gr