Ζευγάρι καθάριζε ενοικιαζόμενα και ξάφριζε τους ενοίκους

Τέλος στις κλοπές που είχαν αναστατώσει τους παραθεριστές το τελευταίο χρονικό διάστημα έβαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος Λευκιμμαίων, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε ένα 24ωρο να εξαρθρώσουν δυο ντουέτα «ποντικών» που ξάφριζαν ό,τι έβρισκαν στα καταλύματα και τα νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του Κάβου στην Κέρκυρα.

Στην πρώτη περίπτωση, εντοπίστηκε την Κυριακή ένα ζευγάρι Ελλήνων που εργάζονταν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τρύπωναν με το πρόσχημα του καθαρισμού στα δωμάτια τουριστών και άρπαζαν χρήματα! Μάλιστα, είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές και είχαν κλέψει συνολικά περισσότερα από 1.000 ευρώ, μέρος των οποίων βρέθηκαν και επιστράφηκαν στους τουρίστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως τα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ κινητά που είχαν κλαπεί από δύο τουρίστες οι οποίοι διασκέδαζαν σε μπαρ στον Κάβο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και στις 21 Αυγούστου, βρίσκονταν στα χέρια δύο αλλοδαπών. Και οι δυο συνελήφθησαν και τα κινητά βρέθηκαν στην κατοχή τους και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Τα «δίδυμα» των δραστών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Μάνος Τσαγκαράκης

https://www.protothema.gr