Η τεχνολογία είναι ένας εκπληκτικός κόσμος, που συνεχώς μεταλλάσσεται, προωθείται προς τα εμπρός και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) είναι η πιο ώριμη δύναμη από το τελευταίο κύμα της τεχνολογίας στον τομέα του σπιτιού, και κάθε μέρα είμαστε πιο κοντά στο “έξυπνο σπίτι” του μέλλοντος.

Αλλά τι κάνει ένα προϊόν αυτοματισμού σπιτιού επιτυχημένο; Καθένας έχει τις δικές του προσδοκίες, αλλά πιστεύω ότι συνοψίζονται σε μερικά βασικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση, να ενσωματώνεται με άλλα έξυπνα προϊόντα ή να ελέγχει μη έξυπνα προϊόντα, πρέπει να είναι πρακτικό και να διαθέτει έλεγχο μέσω εφαρμογής smartphone. Για να ξεπεράσει αυτές τις απαιτήσεις, πρέπει επίσης να μάθει και να προσαρμοστεί στις συνήθειες και να προσαρμόζεται αυτόματα σε εξωτερικούς παράγοντες. Η έξυπνη κλειδαριά Ultraloq UL3 Bluetooth κερδίζει τις εντυπώσεις, προσφέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά όπως σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και οθόνη αφής.

Η Ultraloq προέρχεται από την εταιρεία U-tec στη Silicon Valley και κυκλοφόρησε πέρυσι μέσω μιας εκστρατείας χρηματοδότησης μέσω του Indiegogo. Μέχρι τον περασμένο μήνα, περισσότερα από 10.000 από αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα έφτασαν στους χορηγούς, και έχουμε ένα από αυτά στο γραφείο μας για λίγες εβδομάδες για να το εξετάσουμε οι ίδιοι. Επειδή η τεχνολογία του αυτοματισμού του σπιτιού προχωρά γρήγορα, βλέπουμε πολλά προϊόντα που φαίνονται έξυπνα θεωρητικά, αλλά στην πράξη δεν εκπληρώνουν το αληθινό “έξυπνο σπίτι”. Αυτή η κλειδαριά σίγουρα δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Τι κάνει αυτήν την κλειδαριά διαφορετική;

Η Ultraloq UL3 BT διεκδικεί ως την πρώτη κλειδαριά στον κόσμο με αποτυπώματα δακτυλικών αποτυπωμάτων και οθόνη αφής που λειτουργεί με τεχνολογία Bluetooth. Από ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε, υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός με το κλείδωμα Samsung’s SHP-DP920. Ωστόσο, εμείς επιλέγουμε το Ultraloq η οποία είναι διαθέσιμη και σε μια έκδοση χωρίς τεχνολογία Bluetooth.

Το βασικό διαφοροποιητικό στοιχείο αυτής της κλειδαριάς σε σχέση με άλλες έξυπνες κλειδαριές είναι η ποικιλία των μεθόδων που έχετε στη διάθεσή σας για το ξεκλείδωμα της πόρτας.

Βιομετρική πρόσβαση

Η χρήση του αποτυπώματος του δακτύλου σας ως κλειδί δε μας διαφεύγει και δημιουργεί μια αίσθηση μελλοντικότητας. Η ασφάλεια που προσφέρει αυτή η μέθοδος εισόδου είναι υψηλή και αποτρέπει στην παραβίαση, εκτός αν κάποιος κλέψει το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η χρήση αυτής της μεθόδου για σπίτια με παιδιά, καθώς έτσι οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους δε θα παγιδευτούν έξω από το σπίτι αν χάσουν το κλειδί.

Κωδικός PIN

Ο κλασικός κωδικός PIN είναι εξίσου αξιόπιστος, εύκολος στη ρύθμιση και προσφέρει μεγάλη ευελιξία χρήσης, καθώς μπορεί να κοινοποιηθεί σε πολλούς. Η οθόνη LED του πληκτρολογίου είναι πολύ φωτεινή, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μη φωτίζεται από τα πλάγια, προστατεύοντας τον κωδικό από περίεργους. Το πλεονέκτημα της χρήσης κωδικού PIN αντί του αποτυπώματος είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε κωδικούς για άτομα που δε βρίσκονται παρόντα, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για ενοικιαζόμενα ακίνητα ή για φιλοξενούμενους που φθάνουν ενώ εσείς είστε στη δουλειά.

Περισσότερα για την έξυπνη κλειδαριά…