You are currently viewing Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνική απάτη με «τεχνικούς ΔΕΔΔΗΕ» – Άρπαξαν κοσμήματα άνω των 500.000 ευρώ από 70χρονη

Θύμα οργανωμένης τηλεφωνικής απάτης έπεσε στη Θεσσαλονίκη μία 70χρονη γυναίκα, η οποία εξαπατήθηκε από άτομα που προσποιήθηκαν τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, αποσπώντας της περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας – Χορτιάτη, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της, παραμονή των Χριστουγέννων, και με το πρόσχημα δήθεν διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος την έπεισαν ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την οικία της. Προκειμένου, όπως ισχυρίστηκαν, να αποφευχθεί πιθανή καταστροφή, της ζήτησαν να απομακρύνει προσωρινά από το σπίτι της όλα τα πολύτιμα αντικείμενα.

Η ηλικιωμένη, πεισμένη από τον υποτιθέμενο υπάλληλο ηλεκτρικής ενέργειας, τοποθέτησε σε νάιλον σακούλες 450 χρυσές λίρες, 10.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και χρυσαφικά κοσμήματα μεγάλης αξίας, τα οποία άφησε έξω από την εξώπορτα της κατοικίας της. Λίγη ώρα αργότερα, άλλο μέλος της συμμορίας παρέλαβε τις σακούλες και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με τη δήλωση της παθούσας, η αξία των κοσμημάτων εκτιμάται στις 100.000 ευρώ, ενώ δεδομένου ότι η τιμή της χρυσής λίρας έχει φτάσει περίπου τα 1.000 ευρώ, η συνολική λεία των δραστών υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία. Μετά από έρευνες, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις από τους τέσσερις εμπλεκόμενους δράστες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι σακούλες με τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τόσο της λείας όσο και του τέταρτου μέλους της συμμορίας.

Η υπόθεση αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, τη μεθοδικότητα των κυκλωμάτων τηλεφωνικής απάτης και την ανάγκη αυξημένης επαγρύπνησης, ιδιαίτερα από ηλικιωμένα άτομα, απέναντι σε τηλεφωνήματα που επικαλούνται επείγοντες κινδύνους και ζητούν την παράδοση χρημάτων ή τιμαλφών.