Συνελήφθη, χθες (12-08-2021) πρώτες πρωινές ώρες στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο άμεσων προανακριτικών ενεργειών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας ανήλικος ημεδαπός, μετά από διάπραξη κλοπής στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.

Συγκεκριμένα ο ανήλικος, πρωινές ώρες της 11-08-2021, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη στάθμευση Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό, ένα πορτοφόλι που περιείχε τρεις (3) χρεωστικές τραπεζικές κάρτες, καθώς και διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα της παθούσας.

Από τη μεθοδική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται σε δύο (2) ληστείες που διαπράχθηκαν τον Μάρτιο & Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σε βάρος διερχόμενων με τα οχήματά τους οδηγών στην ανωτέρω περιοχή, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από τα θύματά τους, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον από την πρόοδο της προανάκρισης, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ακόμη ανήλικων ημεδαπών συνεργών του, οι οποίοι ενέχονται κατά περίπτωση στις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις.

Ειδικότερα ένας εκ των ταυτοποιημένων συνεργών του, έχει ήδη συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για ληστεία και είναι έγκλειστος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος που συνελήφθη χθες, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούταν του απαιτούμενου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θ