Άλλες δύο υποθέσεις απάτης με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας

Από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, καθόσον προέκυψε η εμπλοκή τους σε δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, η οποία εμπλέκεται σε περίπτωση απάτης με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 30-3-2021.

Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα , την οποία είχε αναρτήσει ο παθών, σχετικά με πώληση ανταλλακτικού αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα κατάφερε να αποσπάσει τα τραπεζικά στοιχεία του παθόντα και στη συνέχεια αφού απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, μετέφερε σε λογαριασμό της δράστιδας το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έτερης ημεδαπής, η οποία εμπλέκεται σε περίπτωση απάτης με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας σε βάρος άλλου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , σχετικά με πώληση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο πωλητή καθώς και με έναν ακόμη συνεργό του.

Κατά την επικοινωνία τους οι δράστες κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να εξαπατήσουν τον παθόντα και να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.480 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της δράστιδας, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου Καβάλας.

Τι προσέχουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.