Πόσο ασφαλής είσαι να κυκλοφορείς την νύχτα;

Πριν κάποια χρόνια στο παρελθόν όχι πολύ πίσω, οι άνθρωποι που έζησαν στην Ελλάδα μέχρι και την δεκαετία του ’80 θυμούνται πως το καλοκαίρι μπορούσες να κοιμηθείς την νύχτα, στην αυλή ή το μπαλκόνι σου χωρίς κανένα πρόβλημα η φόβο. Τις εποχές εκείνες μπορούσες να αφήνεις τα κλειδιά έξω από την εξώπορτα του σπιτιού σου χωρίς να διατρέχεις τον κίνδυνο να εισβάλει κάποιος σε αυτό.

Ενδεχομένως αν διάβαζες τις συμβουλές που δίνουμε σήμερα (στην ιστοσελίδα μας) , θα τις θεωρούσες ως υπερβολές που συμβαίνουν στην Αμερική ή την Δυτική Ευρώπη. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έγινε μία από τις ποιο επικίνδυνες χώρες της Ευρώπης για να περπατάς την νύχτα και όχι μόνο.

Είμαστε στην 8η θέση, για τις ποιο “ΜΗ ασφαλή χώρα της Ευρώπης” για να περπατάς την νύχτα.

Περιττό να αναφέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι για μία γυναίκα να περπατά μόνη την νύχτα στις Ελληνικές μεγαλουπόλεις.

Αν κάποιος βιαστεί να βγάλει το συμπέρασμα πως η οικονομική κρίση ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση “ζει σε πλάνη” (διαβάστε και αυτό).

Η Ασφάλεια είναι ποιότητα ζωής. Είναι ποιότητα ζωής ακόμα και όταν δεν σε ληστέψουν ή κλέψουν ποτέ. Αν κάθε μέρα ζεις με την ανασφάλεια ότι θα είσαι το θύμα μιας άγριας συμμορίας που κυκλοφορεί εκεί έξω, πάλι θύμα είσαι. Μιας συμμορίας που (σύμφωνα με την Ελληνική νομολογία) σε μερικούς μήνες θα είναι έξω με περισσότερες εμπειρίες, με όρεξη για περισσότερες κλοπές και ληστείες.

Στο χάρτη μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Κυκλοφορία Νύχτα

 

Τανταλίδης Μ.