Δύο φορές  η αστυνομία έχει φτάσει κοντά στη σύλληψη συμμορίας, που θα μπορούσε να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «οι ληστές με τον πυροσβεστήρα». Η δράση της συγκεκριμένη συμμορίας έχει καταγραφεί τουλάχιστον δύο φορές τα τελευταία 24ωρα στη Βορειοανατολική Αττική (σ.σ. Νέα Ερυθραία και Διόνυσος).

Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής, όταν τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη μονοκατοικία μίας 73χρονης στη Νέα Ερυθραία, την απείλησαν με λοστό και της άρπαξαν περίπου 150 ευρώ σε μετρητά και τα κοσμήματα που είχε κρυμμένα. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό όχημα μάρκας Seat Leon και επιχείρησαν να διαφύγουν από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τους εντοπίζουν μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης και να ξεκινούν καταδίωξη για γερά νευρά.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι κακοποιοί –προσπαθώντας να κερδίσουν κρίσιμα μέτρα για να διαφύγουν- έριξαν αφρό από έναν πυροσβεστήρα και μόλις αυτός τελείωσε, εκσφενδόνισαν το μεταλλικό αντικείμενο προς τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά, στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης οι αστυνομικοί –τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας- τους έχασαν από το οπτικό τους πεδίο.