Τα ξημερώματα της Κυριακής (26/2), διαπράχθηκε ληστεία σε μια μονοκατοικία στη Φιλοθέη, όπου οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν λεία αξίας που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ.

Η αστυνομία ερευνά την περίπτωση και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο των δραστών να είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Οι ληστές προχώρησαν στην είσοδό τους στο εσωτερικό του σπιτιού, διασπώντας το τζάμι της εσωτερικής πισίνας.

Επίσης, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο περίπου 85.000 ευρώ μετρητά, καθώς και κοσμήματα αξίας περίπου 800.000 ευρώ, σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος.

Ο τρόπος που ενεργήθηκαν οι ληστές, όπως η αφαίρεση του καταγραφικού συστήματος των καμερών ασφαλείας, δείχνει ότι δεν είχαν ενεργήσει τυχαία.

Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση διάρρηξης, όπου οι δράστες φαίνεται να ήταν προετοιμασμένοι και επαγγελματίες. Η απενεργοποίηση του συναγερμού και η απομάκρυνση του καταγραφικού συστήματος καθιστούν τη διερεύνηση της υπόθεσης δύσκολη.

Η συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ποιοι άνθρωποι και οχήματα εισήλθαν ή εξήλθαν από την περιοχή της μονοκατοικίας κατά το χρονικό διάστημα της διάρρηξης.

Οι αστυνομικές αρχές παίρνουν καταθέσεις ατόμων που εργάζονται ή ζουν στην πολυτελή μονοκατοικία στην προσπάθεια τους να πάρουν  πληροφορίες για τυχόν ύποπτες κινήσεις ή δραστηριότητες που παρατηρήθηκαν πριν ή μετά τη διάρρηξη.