Είχαν ρημάξει σε κλοπές, τους γέροντες στην Καβάλα

Εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής από οικίες ηλικιωμένων και δύο απόπειρες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος του 2020 – Ιανουάριος του 2021, σε οικισμούς του νομού Καβάλας.

Δύο δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας είναι οι συλληφθέντες  για τις παραπάνω κλοπές. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δύο δράστες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται.

Με διαφορετικές συνθέσεις οι τέσσερις δράστες μετέβαιναν με οχήματα στις οικίες ηλικιωμένων, όπου μια από τις γυναίκες δράστιδες προσποιούμενη την υπάλληλο του Δήμου ή της Δ.Ε.Η. εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών.

Χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα της απολύμανσης για την πρόληψη ασθενειών είτε το πρόσχημα της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και προφασιζόμενη την πιθανή καταστροφή χρημάτων και τιμαλφών που βρίσκονταν στο σπίτι, ζητούσε από τους ηλικιωμένους να τα συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης του ηλικιωμένου αφαιρούσε τις μαξιλαροθήκες με τα συγκεντρωμένα χρήματα και τιμαλφή, καθώς και άλλα χρηματικά ποσά που εντόπιζε στο εσωτερικό των σπιτιών και διέφευγε με το όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός της.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν σε επτά περιπτώσεις να αφαιρέσουν από τις οικίες ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ περίπου, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές.