Είχαν αρπάξει λεφτά από ντελιβεράδες με την απειλή όπλου

ΗΑσφάλεια Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα που ενέχεται σε πέντε ένοπλες ληστείες, στις περιοχές της Ανάληψης και της Τούμπας. Πρόκειται για τέσσερα άτομα, ηλικίας 37, 24, 29 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες τελούμενες σε συρροή και κατά συναυτουργία από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις, ενεργώντας από κοινού, τον Οκτώβριο του 2021 λήστεψαν, με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, δύο διανομείς φαγητού στην περιοχή της Τούμπας, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και με τον ίδιο τρόπο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 659 ευρώ.

Επιπλέον, ένας από τους δράστες, τον Νοέμβριο του 2021, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από δύο καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Τούμπας και Ανάληψης, χρηματικό ποσό 754 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 20-01-2023, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, δυνάμει σχετικού εντάλματος και οδηγήθηκε στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης όπου είναι προσωρινά κρατούμενος. Σημειώνεται ότι, ο 37χρονος και ο 29χρονος συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2021 μετά από ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας όπου μετά από πάλη με 44χρονο υπάλληλο, τον πυροβόλησαν και στη συνέχεια κατέληξε. Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου.