Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες (27-04-2022) το μεσημέρι, ένας ημεδαπός, για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένου, σε περιοχή της Λιβαδειάς.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο ανωτέρω προσέγγισε τον ηλικιωμένο, προσποιούμενος τον φοροτεχνικό και με το πρόσχημα καταβολής παραβόλου για την ολοκλήρωση διαδικασίας επιστροφής χρηματικού ποσού σε συγγενικό του πρόσωπο, έπεισε τον ηλικιωμένο να επιβιβασθεί στο όχημά του, προκειμένου να τον οδηγήσει σε κατάστημα τραπέζης για ανάληψη χρημάτων, ωστόσο ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την σε βάρος του απόπειρα εξαπάτησης και προφασιζόμενος ότι δεν διαθέτει το εν λόγω χρηματικό ποσό, αποβιβάστηκε από το όχημα.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο δράστης, επί της Εθνικής Οδού Θηβών – Λιβαδειάς και τη σύλληψή του, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, όπως επίσης και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του. Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς στερούταν σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε μία υπόθεση απάτης, στην οποία εμπλέκεται ο συλληφθείς.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 01-04-2022, ομοίως σε περιοχή της Λιβαδειάς, ο ανωτέρω προσέγγισε μία ηλικιωμένη και με την ίδια μεθοδολογία δράσης, την έπεισε να επιβιβασθεί στο προαναφερόμενο όχημα και αφού την οδήγησε στην οικία της, της απέσπασε χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Γίνεται μνεία ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.