Εγκληματική οργάνωση με ειδικότητα στις παράνομες μεταφορές και προωθήσεις αλλοδαπών

Η έρευνα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομες μεταφορές και προωθήσεις αλλοδαπών, εντός και εκτός της Χώρας, καθώς και σε αρπαγές αλλοδαπών.

Η επιχείρηση έγινε σε τέσσερις οικίες στις περιοχές Ευόσμου, Μενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για την υπόθεση δεκατρείς αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης.

Από μέσα Μαρτίου έως και αρχές Απριλίου του 2021, οι δράστες εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις παράνομης προώθησης είκοσι δύο αλλοδαπών και μεταφορά τους προς τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.

Επιπλέον σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου εντοπίστηκαν  δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών (οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους με τη χρήση σωματικής βίας, απειλών κατά της ζωής τους, ενώ παράλληλα απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους απελευθερώσουν). Ένας εκ των αλλοδαπών, κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος του από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά σίδερα – ξύλινα και πλαστικά κοντάρια, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σε βάρος των απαχθέντων, (1) φορητός Η/Υ, πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και (5) πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τις παράνομες μεταφορές – προωθήσεις των αλλοδαπών με μεγάλη ταχύτητα.