You are currently viewing Στο Νέο Ηράκλειο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ανήλικος 16 ετών για ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο 12χρονων.

Ο έφηβος, χρησιμοποιώντας μαχαίρι, αφαίρεσε τα κινητά τηλέφωνα των ανήλικων κοριτσιών, κι ενώ προσπάθησε να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ειδοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης ο 16χρονος πλησίασε τα θύματα, τις απείλησε με μαχαίρι και τις έκλεψε. Μετά την κλήση, οι αστυνομικοί ενέπλεξαν το περιστατικό και κατάφεραν να εντοπίσουν τον ύποπτο σε κοντινή απόσταση.

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, ο έφηβος επιχείρησε να δραπετεύσει, ωστόσο, συνελήφθη άμεσα. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του τόσο το όπλο του εγκλήματος, όσο και το κινητό τηλέφωνο, το οποίο επιστράφηκε αμέσως στην νόμιμη κατοχή του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, όπου και ταυτοποιήθηκε ρητά ως ο δράστης. Εκεί, διαπίστωσαν πως στην κατοχή του βρισκόταν το μαχαίρι και το κινητό τηλέφωνο, το οποίο επιστράφηκε στην κάτοχό του.

Ο 16χρονος παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος γονέα του, για την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.