You are currently viewing ΠαΤΕΡΑΣ καταδικάστηκε για βιασμό των παιδιών του στην Λαμία

Το χρονικό του μαρτυρίου για τα κορίτσια

 
Η άθλια εμπειρία της μεγαλύτερης από τις δύο αδερφές, η οποία αποτελεί το δεύτερο από τα τέσσερα κορίτσια της οικογένειας, εξακολουθεί να τη βασανίζει ακόμη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στην ενηλικίωση. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν ήταν μόλις επτά ετών, όταν ο ίδιος την αρχίσει να τη χαϊδεύει και να την υποχρεώνει να εκτελεί αηδιαστικές πράξεις. Όταν έγινε μόλις δώδεκα ετών, άρχισε να τη βιάζει, απειλώντας την με κοινωνική κατακραυγή από την απομονωμένη κοινότητα, αν αποκαλύπτε τον εφιάλτη της.

Σε κάποιο σημείο, το τέρας επέθεσε και την άλλη κόρη του (η πέμπτη σειρά παιδί και τρίτο κορίτσι της οικογένειας), η οποία ήταν μεταξύ 12 και 14 ετών τότε. Αντιμετώπισε αρκετές φορές τις επιθέσεις του, χωρίς ωστόσο να υποχωρήσει στις ανήθικες προτιμήσεις του. Στην πραγματικότητα, το κορίτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι σε ηλικία 16,5 ετών, καθώς δεν μπορούσε πλέον να αντέξει την κατάσταση.
 
Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η μεγαλύτερη αδερφή προσπάθησε να του καταστήσει τέλος και να τον σταματήσει από το να βιάζει την άλλη. Ωστόσο, αυτός την απέβαλε από το σπίτι.

Η μικρότερη αδερφή αμέσως τράπηκε να την συνοδεύσει, και ενώ βρίσκονταν στη στάση του λεωφορείου για τη Λαμία, εκείνος τις ανακάτεψε με το αυτοκίνητό του για να τις αποτρέψει, προκαλώντας τους τραυματισμούς που καταγράφηκαν στα ιατρικά έγγραφα του Κέντρου Υγείας Δομοκού.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παρουσιάσει αυτό το συμβάν ως ένα ατύχημα, αλλά δεν κατάφερε να πείσει το Δικαστήριο, όπως δεν κατάφερε να πείσει και για τα περιστατικά όπου τα παιδιά του υποχρεώνονταν να κοιμούνται σε αχυρώνες και στο ποιμνιοστάσιο που είχε, ακόμη και κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η επιβλαβής συμπεριφορά του εκδηλώθηκε ακόμη και έναντι της γυναίκας του, η οποία ήταν καρκινοπαθής και απεβίωσε σε νεαρή ηλικία. Μετά τον θάνατό της, τα προβλήματα επιδεινώθηκαν. Τα ίδια τα παιδιά του μάρτυρησαν ότι την κακοποιούσε ακόμη και όταν γνώριζε για την ασθένειά της, ενώ τα υποχρέωνε να ζητιανεύουν, διότι δεν τους παρείχε ακόμη και τα βασικά για την επιβίωσή τους.

Οι παραπάνω πληροφορίες επαληθεύτηκαν από έναν γείτονα της οικογένειας, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τον 60χρονο και είχε αναλάβει τη φροντίδα των δύο κοριτσιών. Ήταν αυτός που, όταν τα παιδιά του του αποκάλυψαν τα βασανιστικά γεγονότα που ζούσαν, τα πήρε με το αυτοκίνητό του και τα οδήγησε στην αστυνομία της Λαμίας για να καταθέσουν επί του θέματος.

Το τέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης διάρκειας 23,5 ετών από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Ο λόγος για την καταδίκη του ήταν ο βιασμός των ανήλικων κόρων του, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να τις ανατραπεί με το αυτοκίνητό του όταν προσπάθησαν να δραπετεύσουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, κατά την αρχική δίκη αρνήθηκε κατηγορηματικά τα πεπραγμένα του, είτε πρόκειται για επανειλημμένο βιασμό είτε για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικα άτομα, μεταξύ των οποίων και μία που δεν είχε φτάσει ακόμη την ηλικία των 12 ετών. Επίσης, αρνήθηκε οποιαδήποτε ενέργεια προκάλεσε εσκεμμένα σωματικές βλάβες στο εσωτερικό της οικογένειάς του.