Κολόνα ΔΕΗ

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ήταν Ρομά

Τίτλοι τέλους  στην δράση συμμορίας Ρομά έδωσαν αστυνομικοί, συλλαμβάνοντας έναν 38χρονο κι έναν 52χρονο που παρουσιάζονταν σε ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Ως προς την δράση τους οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν ηλικιωμένους σε αγορές, δρόμους, πλατείες, τους ακολουθούσαν μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών ή των μονοκατοικιών που διέμεναν και ισχυριζόμενοι ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ ζητούσαν να κάνουν έλεγχο στο σπίτι για υποτιθέμενη βλάβη.

Στις  10ης Ιανουαρίου στην περιοχή του Χολαργού οι δράστες έπεισαν μία ηλικιωμένη να τους δεχτεί στο σπίτι της  τότε οι δράστες  με τη μέθοδο της απασχόλησης την παγίδευαν στην κουζίνα και της άρπαξαν χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Λίγη ώρα αργότερα, το θύμα αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Ουσιαστικά αυτό ήταν και το τελευταίο θύμα τους αφού έσφιξε ο αστυνομικός κλοιός γύρο τους.

Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου, στα Άνω Λιόσια, αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.