Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε χθες (06-04-2022) το πρωί, στην περιοχή της Θήβας.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω προσέγγισε την παθούσα, η οποία κινούταν πεζή προς την οικία της, προσποιούμενος τον λογιστή συγγενικού της προσώπου και με το πρόσχημα ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία, την έπεισε να του παραδώσει χρηματικό ποσό που είχε στην οικία της και ακολούθως, τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από την πρόοδο της έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε μία ακόμα υπόθεση απόπειρας απάτης, η οποία διαπράχθηκε λίγες ώρες αργότερα, στην περιοχή της Θήβας.

Συγκεκριμένα, χθες μεσημβρινές ώρες, προσποιούμενος πάλι τον λογιστή, προσέγγισε έναν ακόμα ηλικιωμένο ημεδαπό, με σκοπό να του αποσπάσει χρήματα, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει την πράξη του και τράπηκε σε φυγή, καθώς ο παθών αντιλήφθηκε την σε βάρος του επικείμενη εξαπάτηση.