Ο κορονοϊός εκτός από τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις που έφερε στην ζωή μας συνέβαλε στην αύξηση των κλοπών μικρών ζώων.

Για να μπορέσει κάποιος για να βγει από το σπίτι του εκτός των άλλων λόγων ήταν και ο περίπατος με τους μικρούς μας φίλους (κυρίως σκυλάκια). Κάποιοι το είδαν σαν ευκαιρία να υιοθετήσουν έναν τετράποδο φίλο, για να έχουν την δυνατότητα βόλτας, έξω από το σπίτι.

Η ζήτηση των ζώων συντροφιάς αυξήθηκε απότομα, ειδικά στους σκύλους. Αυτή την ευκαιρία «άρπαξαν από τα μαλλιά» κάποιοι επιτήδειοι που θέλησαν να προμηθεύσουν το κόσμο με μικρά σκυλάκια, προκειμένου να κερδίσουν από την πώληση τους.

Το να χάσουμε τους μικρούς μας φίλους είναι μία οδυνηρή εμπειρία ειδικά αν αναλογιστούμε πως αυτοί που θα τα αναλάβουν μόνο από αγάπη δεν το κάνουν αλλά από συμφέρον (περισσότερες βόλτες). Όταν τελειώσει η πανδημία δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς που υιοθέτησαν έναν σκύλο το έκαναν από αγάπη ή για λόγους συμφέροντος. Αν ισχύει το δεύτερο, μπορούμε εύκολα να αναλογιστούμε που θα καταλήξουν όλοι αυτοί οι τετράποδοι φίλοι μας.

Για να δούμε το μέγεθος του φαινομένου αυτού αναφέρουμε πως π.χ. η ζήτηση για τα  γαλλικά μπουλντόγκ, έχει αυξηθεί περίπου 60% έως 70% τους τελευταίους 18 μήνες. Τα γαλλικά μπουλντόγκ μπορούν να κοστίσουν έως 10.000 $ και είναι η αγαπημένη ράτσα ειδικά στους διάσημους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κλοπές σκύλων έχουν αυξηθεί 170% από το 2019 έως το 2020, σύμφωνα με το DogLost, το οποίο εργάζεται για την επανένωση χαμένων σκύλων με τους ιδιοκτήτες τους. Μέχρι στιγμής το 2021, τουλάχιστον 106 σκυλιά έχουν αναφερθεί ότι έχουν κλαπεί, σε σύγκριση με 55 από την ίδια περίοδο πέρυσι, λέει η Karen Harding.

Συμβουλές για να μην χάσουμε τον τετράποδο φίλο μας.

Όταν πάμε βόλτα πάντα έχουμε τον φίλο μας με λουρί. Εκτός από τα πρόστιμα που θα γλιτώσουμε αν κυκλοφορεί χωρίς λουρί ο σκύλος μας, είναι δυσκολότερη η κλοπή του, αφού είναι σε απόσταση αναπνοής από κοντά μας.

Αν στο σπίτι μας έχουμε πόρτα σκύλου στην κεντρική θύρα του σπιτιού, ώστε ο σκύλος μας να βγαίνει όποτε το έχει ανάγκη στην αυλή, σας συμβουλεύουμε αυτήν την περίοδο να την κλειδώσετε. Σίγουρα θα πρέπει να βγάλουμε περισσότερες βόλτες τον σκύλο μας αλλά θα έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας από την έξαρση της αρπαγής όπως περιγράψαμε.

Για βόλτα πάντα εμπιστευόμαστε την φύλαξη του σκύλου σε έμπιστα και μεγάλα άτομα. Τα μικρά παιδιά ίσως να αφαιρεθούν ευκολότερα στο παιχνίδι και να παραμελήσουν την εποπτεία στο σκυλάκι μας.

Προσπαθούμε να μην τα αφήνουμε μόνα τους, στο σπίτι (σκυλάκια), έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ακόμα και στην χώρα μας, διαρρήκτες να μπαίνουν στο σπίτι για κλοπή και να κλέβουν και τους τετράποδους φίλους μας, ειδικά τα μικρόσωμα σκυλάκια από ακριβές ράτσες.

Ένα σύστημα gps είναι μία καλή επένδυση για τον μικρό μας φίλο.

Πανδημία είναι θα περάσει.

Τανταλίδης Μ.