Εξιχνιάστηκαν υπόθεση ληστείας και (6) περιπτώσεις κλοπών, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) ατόμων για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνιάστηκαν περίπτωση ληστείας και πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης, για τις οποίες σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

  • 42χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2019 επιβαίνοντας σε δίκυκλο, προσέγγισε 30χρονη και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε πορτοφόλι που περιείχε (25) ευρώ, κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα,
  • 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο ποδηλάτου, ένα κινητό τηλέφωνο,
  • 19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 αφαίρεσε από την κατοχή 33χρονου, κινητό τηλέφωνο,
  • δύο αλλοδαπών ηλικίας 27 και 28 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Φεβρουάριο του 2020, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • 58χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε από τσάντα ηλικιωμένης, το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και κάρτες τράπεζας με τις οποίες προέβη σε ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα ύψους 176,85 ευρώ.
  • Αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020, διέρρηξε είσοδο καταστήματος και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον προηγούμενο μήνα, αφαίρεσε από την περιοχή της Ανάληψης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.