Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ατόμων που απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ από ηλικιωμένες σε χωριά των Σερρών

Δημοσιεύονται χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 2 περιπτώσεων απάτης και 3 περιπτώσεων απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε χωριά των Σερρών.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για το αδίκημα της απάτης.

Τα στοιχεία του ενός από τους ανωτέρω περιέχονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας και αφορά την εξιχνίαση της μίας από τις παραπάνω απάτες (δείτε το από 10-9-2020 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί έως το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 οι ανωτέρω επιβαίνοντας σε όχημα, πήγαν διαδοχικά σε πέντε μονοκατοικίες σε διαφορετικά χωριά των Σερρών, όπου ο ένας από αυτούς προσποιούνταν τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ο δεύτερος τον ανέμενε στο όχημα.

Ισχυρίζονταν ότι δήθεν υπάρχει βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς και προέτρεπε τις ηλικιωμένες γυναίκες να συγκεντρώσουν τα χρήματα που είχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι με την παραπάνω μέθοδο κατάφεραν να αφαιρέσουν από 2 ηλικιωμένες το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα 3 ηλικιωμένες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.