Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 13 κλοπές σε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις ανωτέρω κλοπές διέπραξε πολυμελής εγκληματική ομάδα, το χρονικό διάστημα από αρχές του 2020 έως 16-07-2020, η οποία αποτελούνταν από έξι  τουλάχιστον ημεδαπούς και σαράντα  αλλοδαπούς.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, δρούσαν για λογαριασμό ολόκληρης της οργάνωσης εναλλασσόμενα σε μικρότερες ομάδες τουλάχιστον τριών (3) ατόμων, η σύνθεση των οποίων δεν ήταν πάντα σταθερή ενώ πριν από την πραγματοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, κατόπτευαν την περιοχή πολύ προσεκτικά και για τη μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Γίνεται μνεία ότι η συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο Οργανισμός, (καθώς και οι καταναλωτές αυτού), ανέρχεται στις (75.000) ευρώ, ενώ το χρηματικό όφελος – κέρδος που αποκόμισαν οι δράστες, από την πώληση του αφαιρεθέντος από τους μετασχηματιστές χαλκού, υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί τον Ιούλιο του 2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου και διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων, σε περιοχές των Νομών Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας και Αργολίδας.