Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε κλοπές σε φορτηγά

Η έρευνα των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο ημεδαπών ανδρών και μίας ημεδαπής γυναίκας, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οχήματα.

Από τον Ιούνιο του 2020, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου του 2020 σε φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διανομή και μεταφορά καπνικών προϊόντων.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, προσέγγιζαν τα φορτηγά αυτοκίνητα, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των οδηγών τους, κατά τη διανομή καπνικών προϊόντων σε παρακείμενες επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το εσωτερικό των φορτηγών, διάφορα καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 8.317,40 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 150 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.