Έκλεβαν αυτοκίνητα στα βόρεια προάστεια με τηλεχειρηστήριο

Συνελήφθη με ένταλμα, την 7-7-2021 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, 53χρονος αλλοδαπός για κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, από το μήνα Απρίλιο του έτους 2021, παρατηρήθηκε στις περιοχές Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας η δράση ατόμων που σε ώρες μεγάλης εμπορικής κίνησης, διέπρατταν κλοπές από οχήματα τα οποία πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση.

Οι ανωτέρω κλοπές στο σύνολο τους, πραγματοποιήθηκαν χωρίς ίχνη παραβίασης, ενώ οι δράστες χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (τηλεχειριστήριο), ή εκμεταλλευόντουσαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, τα ανασφάλιστα οχήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω, συνεστήθη ειδική επιχειρησιακή ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς για την ταυτοποίηση των δραστών των προαναφερόμενων κλοπών και κατόπιν επισταμένων ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών, ενώ αναζητείται ο συνεργός του

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) τηλεχειριστήρια, με τη χρήση των οποίων απέτρεπε την ασφάλιση των οχημάτων που επιχειρούσαν οι οδηγοί κατά την αποβίβαση τους από αυτά.

Από την προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -9- περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στις περιοχές Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας