Ληστεία

Έκανε ληστείες στην Θεσσαλονίκη με ψεύτικο όπλο

Πρόκειται για 31χρονο δράστη σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες, παράβαση του Νόμου περί όπλων και για βία κατά δικαστικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος, μεσημβρινές ώρες της 14-01-2022 έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή της Τούμπας και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

Πρωινές ώρες της 16-01-2022 αφαίρεσε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή της Ανάληψης, με το οποίο ξημερώματα της επόμενης ημέρας μετέβη σε κατάστημα ψιλικών στο κέντρο της πόλης, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και ακολούθως διέφυγε με το κλεμμένο όχημα.

Χθες (18-01-2022), στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντόπισαν τον δράστη να κινείται με το κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και τον συνέλαβαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μία απομίμηση πιστολιού, καθώς επίσης στην οικία του και στην κατοχή του βρέθηκαν ενδύματα που φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις ληστειών.