Διάρρηξη σε όχημα Αμερικανού διπλωμάτη

Θύμα κλοπής έπεσε ένας 40χρονος Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος εργάζεται σε πρεσβεία των ΗΠΑ σε άλλη βαλκανική πρωτεύουσα, καθώς έκανε το… λάθος να σταθμεύσει το μισθωμένο όχημα του στην οδό Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη το πρωί της Κυριακής κι ενώ ο Αμερικανός διπλωμάτης βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, πιθανότατα για κάποια συνάντηση. Επιστρέφοντας στο μισθωμένο όχημα, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν παραβιασμένο από την πλευρά του οδηγού και ότι είχαν αφαιρέσει όλα τα αντικείμενα που είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν έχοντας αρπάξει ένα λάπτοπ και δύο τάμπλετ –όλα τους τελευταίες τεχνολογίας- και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 9.000 ευρώ περίπου. Παρά την έρευνα που έγινε στην ευρύτερη περιοχή δεν κατέστη ο εντοπισμός τους, ενώ ο τρόπος δράσης τους δείχνει «επαγγελματισμό».

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι δεν γνώριζαν ποιος είναι ο μισθωτής του οχήματος.

https://www.newsbeast.gr/