Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Μυτιλήνη

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (25-02-2021) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Στην επιχείρηση, που υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ παρίστατο δικαστικός λειτουργός.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με στόχο, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγινε έλεγχος σε εκατόν δεκαεπτά (117) άτομα και πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) προσαγωγές ημεδαπών σε αστυνομικό κατάστημα.

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 12-08-2020 έως 15-12-2020, στη Λέσβο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσαχθείς 25χρονος ημεδαπός και δύο (2) ακόμη ημεδαποί (23χρονος και 25χρονος), διέπραξαν διαρρήξεις – κλοπές (-3- τετελεσμένες και -2- σε απόπειρα) σε τρεις (3) οικίες και δύο (2) επιχειρήσεις, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά, κοσμήματα αξίας -11.000- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -850- ευρώ, -200- δολάρια Αυστραλίας και -20- δολάρια Η.Π.Α. Οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της Παγανής, της Φίλιας και της Μυτιλήνης.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των ανωτέρω δραστών περιλαμβάνει τα αδικήματα της διάπραξης κλοπών κατά συναυτουργία και σε συρροή.

Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, σε βάρος δεκαέξι (16) ατόμων – ημεδαπών, για παράνομη κατασκήνωση, διότι όπως διαπιστώθηκε είχαν εγκαταστήσει σε κοινόχρηστο (δημόσιο) χώρο στην περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη, -16- αυτοσχέδιους ξύλινους οικίσκους. Για τη συγκεκριμένη παραβατική δραστηριότητα θα ενημερωθούν και αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας Δημοτικής Αρχής.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές του Βορείου Αιγαίου