Συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, τρεις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, διευκόλυνση διαμονής και κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους (ημεδαπός και αλλοδαπός).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα πλαστογραφία εγγράφων και πιστοποιητικών, τα οποία στη συνέχεια κατέθεταν σε Δημόσιες Υπηρεσίες, με σκοπό την εξαπάτησή τους και την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, με τελικό σκοπό τη νομιμοποίηση αλλοδαπών.

Ως βιτρίνα χρησιμοποιούσαν κατάστημα mini market στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο οποίο οι αλλοδαποί συμφωνούσαν με τα μέλη του κυκλώματος την τιμή για την έκδοση άδειας διαμονής, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη και υποβολή φακέλου δικαιολογητικών στην αντίστοιχη Υπηρεσία.

Οι τιμές για κατάρτιση πλήρους φακέλου δικαιολογητικών, ανέρχονταν στα -1.500- ευρώ, ενώ σε περίπτωση κατάρτισης μεμονωμένων δικαιολογητικών, οι τιμές κυμαίνονταν από -150- έως -300- ευρώ, ανάλογα με το είδος του πιστοποιητικού.

Το κύκλωμα διέθετε ακόμα και διαμέρισμα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, το οποίο είχε μετατρέψει σε ξενώνα, προκειμένου να διευκολύνει τη διαμονή αλλοδαπών, έναντι αμοιβής που ανέρχονταν στα -150- ευρώ κατ’ άτομο μηνιαίως.

Στον ξενώνα εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -18- διαβατήρια,
  • -2- δελτία ταυτότητας,
  • -9- άδειες διαμονής,
  • -5- βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής,
  • -14- βεβαιώσεις κρατικού νοσοκομείου,
  • -9- βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και
  • το χρηματικό ποσό των -5.345- ευρώ