Ήταν έτοιμη για όλα, σκληρή συμμορία κακοποιών

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται στην “νομική κουλτούρα” της χώρας μας, οι τέσσερις συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για μία σειρά από αδικήματα, ενώ ο ένας από αυτούς, ηλικίας 26 ετών, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ, το περασμένο καλοκαίρι.

Οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στις γειτονίες μας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, λαστιχένιες μάσκες και περούκες για μεταμφίεση, αστυνομικά ρούχα και τζόκεϊ, καθώς επίσης και ασύρματοι της αστυνομίας.

Από την μέχρι τώρα έρευνα οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν μία κλοπή αυτοκινήτου, μία κλοπή μοτοσυκλέτας και μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Μαγνησίας. Οι  αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και πιστευουν ότι τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας εμπλέκονται σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε παλιότερα σε χώρο στάθμευσης στις Αχαρνές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πιστόλια, περίστροφο, 2 πολεμικά τυφέκια Kalashnikov, πλήθος φυσιγγίων, ημιαυτόματο υποπολυβόλο και γεμιστήρες, λαστιχένιες μάσκες, μπουφάν και καπέλα τύπου τζόκεϊ με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., κλεμμένο αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από έρευνες σε οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μαχαίρι, 3 αεροβόλα, πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων,  στιλέτο, 2 συσκευές ενδοεπικοινωνίας, 3 αναλογικοί ασύρματοι, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, 9 κινητά τηλέφωνα, φορητός υπολογιστής, συσκευή GPS, 2 κροτίδες, ζεύγος γαντιών, 750 ευρώ και 151 δολάρια Η.Π.Α., καθώς και 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις Αρχές είναι ότι οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους τζάκετ της αστυνομίας. Οι αστυνομικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ίσως ετοίμαζαν κάποια καλά οργανωμένη ληστεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Πρόκειται  για τέσσερις Έλληνες, από τους οποίους οι δύο με καταγωγή από το Καζακστάν, ηλικίας 25, 39, 40 και 42 ετών.